Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител 

...
Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител 
Коментари Харесай

Подписан бе договорът за доставка на нови 15 тролейбуса от Чехия 

Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител  „ СОР Либхави “ ООД бе подписан през днешния ден.

На работна среща със заместник-посланика на Чешката република у нас Петър Вавра, комерсиалния представител на компанията за България Емил Кимак и техническия шеф Инджрих Худи кметът Пенчо Милков изрази задоволството си от завършване на публичната поръчка за новите возила.

„ Днес вършим една стъпка към дълготрайната ни цел да подобрим градския превоз в Русе. С всяко в допълнение транспортно средство транспортната задача ще може да се извършва по-добре, а новите тролейбуси ще разрешат и спестяването на средства “, показа кметът.

Техническият шеф изрази благодарността си, че на компанията се дава опция да работи за развиването на транспортната съгласуваност в Русе. Той акцентира, че през последните години компанията усилва производството на електрически транспортни средства и сега приготвя основаването на такива, задвижвани от водород.

Новите тролейбуси ще бъдат част от автопарка на „ Общински превоз – Русе “ ЕАД и се чака доставката им да стартира това лято. Те ще се движат напълно с електрическа енергия и подсигуряват нулеви нездравословни излъчвания. Отоплението и климатизацията им също са напълно електрически захранени.

Тролейбусите SOR TNS 12 са с потенциал от 86 пасажери – 33-ма седящи и 53-ма правостоящи. Тези транспортни средства са от ново потомство, като е даден приоритет на обезпечаването на налична среда за пасажери с понижена пъргавина и за майки с колички. Тролейбусите са нископодови, като на междинната врата има платформа за колички, а при положение на потребност – цялата машина може да се наклони надясно. 

Гаранционният период на всеки от новите тролейбуси е 10 години (120 месеца).

Доставката на 15-те возила е в осъществяване на план „ Подобряване качеството на атмосферния въздух посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен транспорт- електробуси и тролейбуси за Община Русе “. Той е финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 г “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейските структурни и капиталови фондове и Кохезионния фонд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР